Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Stiže najveći kruzer na svetu!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kompanija "Royal Caribbean" objavila je detalje o novom kruzeru "Harmony of the seas", za koji tvrdi da će biti najduži brod na svetu. Kruzer će biti težak 227.000 tona, imati dužinu od 362,15 metara, 16 paluba, 5.479 soba za goste i 2.747 kabina.

Svojim dimenzijama nadmašio je i "Allure of the seas" i "Oasis of the seas" (362 metra dužine, težine 225.282 tone) koji važe za najveće na svetu.

Izgradnja ovog megakruzera košta 1,35 milijardi dolara, a na prvu plovidbu će krenuti u aprilu 2016. godine.

U sebi će imati mnogobrojne sadržaje: tobogane na više spratova, robotske barmene koje smo videli na "Quantum of the seas" kruzeru i ručno napravljeni ringišpil.

Kada je reč o gastronomiji, u ponudi će biti dva nova koncepta: japanski restoran "Izumi Hibachi & Sushi", meksički "Sabor Modern Mexican", kao i Starbaks.

Kruzer će predstavljati najbržu konekciju na moru, tvrde iz "Royal Caribbean".

Kao i druga dva broda, "Harmony" će biti podeljen u sedam odeljaka: Centralni park, Rojal promenada, Riva, Bazen, Sportska zona, Vitalnost, Zabava i Zona za mlade.

"Royal Caribbean" trenutno pravi još dva broda "Anthem of the seas", koji će zaploviti u aprilu ove godine i "Ovation of the sea", koji će zaploviti premijerno u aprilu sledeće godine.