Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07152024

Last update05:30:53 PM

Moderni Robinzon Kruso proveo 15 meseci na moru i POJEO KOLEGU

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ribar Salvador Alvarenga (36), koji je uspeo da preživi punih 15 meseci na otvorenom moru sučava se sa tužbom porodice njegovog poginulog saputnika.

Porodica Ezekijela Kordobe (22), kojem je Alvarenga platio 50 dolara da bude njegov saputnik na dvodnevnoj plovidbi meksičkom obalom, od Alvarenge traži odštetu od milion dolara jer je navodno "pojeo njihovog sina".

 

Alvarenga i Kordoba su upali u snžnu oluju, koja je njihov brodić odvukla na otvoreno more u novembru 2012. godine. Alvarenga je policiji ispričao da su njih dvojica jeli galebove i lovili ribu kako bi preživeli, te da su pili kornjačinu krv i sopstveni urin. Kordoba navodno nije mogao više da izdrži i preminuo je, dok je Alvarenga pronađen nakon 15 meseci.

Iako preživeli ribar tvrdi da je Kordobino telo bacio u more, porodica poginulog mladića sigurna je da ga je Alvarenga pojeo, i traži odštetu od milion dolara.

Alvarengin advokat je izjavio da je "neobično što je apsurdna tužba došla nakon što je njegov klijent objavio knjigu".

- Moj klijent nikakav kanibal. Mnogi ljudi misle da je Salvador sada bogat čovek, jer je prodao mnogo knjiga. To Kordobina porodica i pokušava da iskoristi, ali neće im uspeti - rekao je advokat Rikardo Kukalon.

Izvor: www.blic.rs