Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Panika na jezeru u SAD zbog ribe koja odgriza testise

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Jedno popularno izletničko jezero u američkoj državi Ilinois postalo je sablasno kada je otkrivena vrsta ribe paku, koja ubija muškarce ujedajući ih za testise.

Brojne porodice su sada na oprezu pre ulaska u vodu jezera Lu Jeger nakon što su čuli da su ribari početkom meseca ulovili opasnu paku ribu, dok su i drugu videli dve nedelje kasnije.U Novoj Gvineji je ova riba postala poznata nakon što je označena kao odgovorna za smrt dvojice ribara koje je ujela za testise, te su oni preminuli usled gubitka krvi.

 

U početku se verovalo da je reč o pirani, ali je ubrzo potvrđeno da se radi u ribi paku. Iako pripadaju istoj porodici, paku ima deblje, tvrđe i oštrije zube, sličnije ljudskim, dok je pirana poznata po svojim smrtonosnim nazubljenim sekutićima. Paku, kao i pirana, potiče iz oblasti Amazona u Brazilu.

 

Paku, koje sada žive u ovom jezeru u Ilinoisu, najverovatnoje su tamo dospele kada ih je neki nesavesni vlasnik tu izbacio, ali lokalne vlasti su spremne da otklone sve strahove. 


- Malo je zastrašujuće kada vidite ribe sa zubima. One nisu poreklom iz ove oblasti i uglavnom se hrane orasima, lišćem, vodenom vegetacijom i puževima. Ako im je zaliha hrane ograničena, poješće drugu ribu - kaže Džim Kadvel, upravnik jezera.Izvor: www.blic.rs