Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

Srpska seksi 007 jahta!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Srpska kompanija „Art of kinetik“ prikazala je javnosti još jednu luksuznu jahtu - „antagonist“, elegantan drveni model čije linije podsećaju na šezdesete i sedamdesete godine prošlog veka.

Sa drvenim trupom i maksimalnom brzinom od 42 čvora, ovaj gliser ne odgovara samo eri Šona Konerija u „Džemsu Bondu“ već je i impresivno moćan i seksi, kako su ga opisali mnogi svetski dizajneri.

Jedanaest metara dugačak vikend kruzer pokreću dva dizel „janmar“ motora omogućavajući mu da krstari brzinom od 33 čvora. Dizajn broda uključuje neobično veliki otvoreni kokpit i prostor za smeštaj do osam putnika. Tu je i prostrana površina za sunčanje, dok se ispod palube nalazi velika klimatizovana prostorija sa skladištem, kupatilom, prostorom za boravak i drvenom radnom pločom.

Inženjeri su devet meseci radili na sedištima za kokpitom i predstavili ergonomski dizajn u koji su uklopljeni i frižider i kutija za piknik. Sva sedišta koja se nalaze na palubi opremljena su specijalnom kožom koja je otporna na UV zrake, slanu vodu, ulje za sunčanje i sprej protiv insekata. Cena „antagonista“ još nije objavljena. Inače, brodogradilište „Art of kinetik“ je pre nekoliko godina privuklo veliku pažnju svetske nautičke javnosti svojim avangardnim gliserima „hedonistom” i „mazohistom”.

Iz Beograda u svet

„Art of kinetik“ je firma iza koje stoji Boris Ivanović. Objašnjavajući kako je iz Beograda uplivao u nautičke vode, on kaže da su brodovi koje prave jedinstveni možda baš zato što nisu iz neke nautičke velesile. „Uvek nailazimo na čuđenje da naša plovila dolaze iz Beograda, bez nekog predumišljaja, a zatim kažu - ako je ovako, onda je super. Jedan od razloga zašto je naš brod toliko jedinstven svojim konceptom i dizajnom možda je to što nismo iz Italije, jer njihovi brodovi liče jedan na drugi. Kako nismo pod uticajem cele te industrije, nego smo izolovani ovde, to nam je dalo priliku da predstavimo neku svoju viziju - izjavio je novinaru hrvatskog portala „jahtinonlajn“.

Izvor: www.alo.rs