Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07162024

Last update05:30:53 PM

OBALA STRAHA Tinejdžer snimio napad ajkule koji je jedva preživeo

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Zastašujući napad ajkule na 17-godišnjeg mladića Sema Smita snimila je Go-Pro kamera pričvršćena za njegovu kacigu. Iznenadni i kratkotrajni napad dogodio se dok je kopljem lovio ribu pored južne obale Novog Južnog Velsa. Na snimku se vidi kako tinejdžer pokušava da zabode koplje u telo 1,5 metara duge ajkule, koja se, razjarena, okrenula i ujela ga za ruku da bi potom otplivala dalje i nestala iz vidokruga.

Kanal Sedam je snimak objavio u nedelju, a u međuvremenu je zatvoren Menli bič, jedna od najposećenijih plaža u okolini Sidneja, pošto je blizu nje primećena ajkula. Plaža u Njukaslu, gde je takođe viđena ajkula, zatvorena je već devet dana.

Incident se dogodio u petak, kada je Sem, koji je, zajedno s drugom Lukom Sisinijem, lovio ribu u Molimuku, zaronio da bi snimio 1,5 metara dugu ajkulu. “Izronio je i povikao: ‘Ujela me ajkula!’”, ispričao je Sisini.

Malo pre podneva stigla je hitna pomoć, a sve su posmatrala deca koja su učestvovala na lokalnom takmičenju u surfovanju na dasci.

Mladić, koji je zadobio razderotine na ruci i prstima, nalazi se u stabilnom stanju. On je prevezen u “Milton Uladula” bolnicu, a odatle u Sidnej radi hirurške intervencije.

https://www.youtube.com/watch?v=nwGwLBqO2hM&x-yt-ts=1421782837&x-yt-cl=84359240

Izvor: www.blic.rs