Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri10182024

Last update05:30:53 PM

Kako bi studenti uredili reke

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kako mogu izgledati prostori za igru i edukaciju na vodi i kako da mališani, ali i njihovi roditelji, budu bezbedni na beogradskim obalama neka su od pitanja na koja je internacionalna ekipa studenata protekle nedelje tražila originalne odgovore.

IDEJE - Radionica „Waterliving“ („Život na vodi“) okupila je 20 studenta italijanskog „Politecnico di Milano“ i deset sa beogradskih univerziteta. Učesnici su imali zadatak da kreiraju originalna rešenja za rekreaciju na vodi.

- Razmišljali smo o mestu zabave za celu porodicu koje će biti aktivno i tokom leta, ali i zimi. Zamislili smo da ceo prostor leti podseća na mali čamac sa mnogo plutajućih delova koji nose određene priče i poruke, a zimi bi to bilo snežno selo ili zamak - kaže Julijana Tuhkanen (24) iz Finske.

Idejno rešenje njenog tima odnosi se na prostor u blizini hotela „Jugoslavija“.
- Jedan deo bio bi na zemlji, dok bi se drugi nalazio između tla i vode i bio bi fleksibilan, lelujao bi, a deca bi sama pronalazila ravnotežu. Treći deo smo zamislili na vodi, a poslednji ispod reke - kaže Ludovika Vando (23), student mastera „Politecnico di Milano“.


Studenti su mesto gde bi se deca bezbedno i samostalno upoznavala sa životom na reci videli i preko puta Ratnog ostrva.

- Iznenađena sam energijom grada i sviđa mi se što je naša tema vezana za reku jer je toliko potencijala na obalama i Save i Dunava. Bila bih srećna da, kada sledeći put dođem u Beograd, vidim da je neko od naših rešenja realizovano - kaže Serena Leonardi (22), student industrijskog dizajna.


Radionicu su organizovali Fakultet za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta i italijanski „Politecnico di Milano”.
Izvor: www.24sata.rs