Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Sve bolji ulovi!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Uporni dubinkaši su na Dunavu kod Smedereva dobijali šarana, a na hranjenim mestima su radile i krupna deverika i babuška, koja je ponovo krenula i na železarinom kanalu. Som i smuđ nisu naročito aktivni, a ni štuka nikako da proradi, kaže Ivan Milovanović Muki.
Na Dunavu kod Kostolca je radio som, koji je u nedostatku rovaca i sličnih mamaca dobijan na peša. Bilo je i dobrih ulova šarana, a kod Kličevca i Rama pojedinci su po izlasku imali i po pedesetak kila babuški. Na Kostolačkom dunavcu se noću pecaju krupan karaš, deverika i šaran, ali udari i pokoji „brka", saznajemo u požarevačkoj prodavnici „Kod dva soma".

I kod Velikog Gradišta i Golupca na Dunavu hvatani su šaran i manji som, ali je jedan alas na struk ulovio i kapitalca od 65 kilograma! Krajem nedelje je krenuo i smuđ, naročito na gradištanskom keju, dok se na Srebrnom jezeru pecaju bodorka i deverika, javljaju iz „Lova i ribolova". Na Peku grizu sitan skobalj i klen.

Promenljivo na Drini

Na Velikoj Moravi kod Velike Plane hvatani su skobalj, šljivar i mrena. U donjem toku, nizvodno od Ljubičevskog mosta, javljali su se babuška, šaran i redak smuđ, dok je som bio sitan.

Vladica Radojević kaže da se na jezeru Ćelije ovih dana peca uglavnom sitnija deverika, kod piste, dok u blizini uliva radi i krupna babuška.

Na jezeru Gazivode pecaju se deverika, bodorka i babuška, na plovak i fider, a aktivirao se i smuđ. Na Ibru kod Raške plovkaroši su hvatali nosaru, mrenu i klena, mada je „glavonja" napadao i varalice, saznajemo od Radojice Popovića.

Ribolov na Savi kod Šapca otežavaju trava i sočivica koje stižu iz Bosuta, ali je ipak bilo ulova šarana, deverike, mrene i manjeg soma. Na Mišarskoj šljunkari pecaju se babuška i bodorka. Zbog visokih temperatura i niskog vodostaja, na bari u Vukošiću došlo je do velikog pomora ribe, a Cerski kanal i Dobrava su presušili, javlja Dragiša Andrić Mele.

Kiša je smanjila posećenost Drini oko Bajine Bašte, kažu u bajinobaštanskom „Belviju" i dodaju da su ulovi skobalja ovih dana bili veoma promenljivi, ali su iskusni pecaroši imali uspeha. Slične informacije dobili smo i od ribočuvara Neše Vasića, našeg izveštača sa ljubovijskog dela Drine.

Južno nije tužno

Prema rečima Miodraga Radojičića Mikija, na Nišavi kod Niša skobalji kilaši hvataju se na prelivima i brzacima, na travu, dok se u virovima klen lovio na sezonske prirodne mamce. Na Južnoj Moravi pecaju se sitniji skobalj, mrena i šljivar. Na Bovanskom jezeru je aktivna sitna deverika. Bare u blizini Niša su počele da daju i krupniju babušku, naročito na žito, a na kedera padne i poneka štuka.

Dešavanja na leskovačkom delu Južne Morave su u znaku odličnih ulova krupne mrene i skobalja, koje ribolovci „razbijaju" kod Lokošnice, Brestovca, Belotinca, Jelašnice, Manojlovca i Doljevca, gde je bilo i sjajnih ulova bucova. Klen i dalje radi na sezonsko voće, dok manji somovi udaraju kod Kopašnice i čečinskog mosta.

Na jezeru Barje ponovo je krenula krupna deverika, koja se u poslednje vreme peca i preko dana, a proradio je i smuđ, saznajemo od Bratislava Kodalovića.

Održan prvi Karp fider kup

Na komercijalnom reviru u Barandi u organizaciji beogradskog „Eko-trofej Energotima" održano je prvo takmičenje u lovu šarana fider tehnikom.

- Pecalo se isključivo na fider i učestvovalo je 26 dvočlanih ekipa iz čitave Srbije. Prvo mesto osvojili su Saša Jakovljević i Goran Đorđević iz Požarevca, drugi su bili Miroslav Vinter i Nenad Kostadinović iz Beograda, a treći njihovi sugrađani Dragan Maksimović i Vladimir Mitrović - rekao nam je organizator Siniša Milenković.

Izvor: www.pressonline.rs