Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Pohvatani srpski rečni gusari

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Policija u Smederevu je pronašla pokradene delove sa hrvatskog broda "Sloga" koji je sa pratećih pet barži opljačkan pre dva dana i i uhapsila pet osoba osumnjičenih za krađu i prikrivanje krađe.

Policija je saopštila da je, nakon intenzivnog operativnog rada na terenu, uhapsila četvoricu osumnjičenih za krađu i našla većinu predmeta ukradenih sa barži.

U pitanju je višečlana kriminalna grupa koja se kradjama na Dunavu bavila u dužem periodu i čije aktivnosti su već neko vreme bile predmet kriminalističke obrade, a po navodima policije organizator i vođa grupe je Zvezdan T. (35).

Sa usidrenih barži poskidano je i odneto 55 metalnih poklopaca, 32 vijka za zatvaranje i zatezanje, tri poklopca bunara barži, a iz unutrašnjosti 284 metra elektro-kablova. 

Ukradeni predmeti pronađeni su zakopani na lokaciji firme "Metalinvest" na obali kod nove luke, nizvodno od Smedereva. 
 
Elektro-kablovi su pronađeni kod jednog privatnog preduzetnika, vlasnika stovarišta za otkup sirovina u Osipaonici, kod Smedereva. 
 
Kako je Tanjugu saopštio načelnik kriminalističke policije u Smederevu Dejan Anđelković i vlasnik stovarišta je uhapšen zbog sumnje za prikrivanja krivičnog dela. 
 
Prema njegovim rečima, vlasnik stovarišta je kablove plaćao 100 dinara po kilogramu, a ukupno je otkupio 300 kilograma. 
 
Visina štete je, prema izjavi predstavnika brodara, procenjena na oko 5,5 miliona dinara. 
 
Prvi je o krađi izvestio zagrebački Jutarrnji list pod naslovom "Srpski rečni gusari pljačkaju hrvatske brodove: Sa rečnog broda 'Sloga' ukrali opremu vrednu 60 hiljada evra". 
 
Kako je saopštila policija u Smederevu, nastavlja se rad na identifikovanju svih članova grupe, a o detaljima akcije javnost će biti naknadno obaveštena.