Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Završeno čišćenje dorćolskog keja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Zajednička akcija grada Beograda i komunalnih preduzeća na uređenju gradskih obala na potezu od SC „Milan Gale Muškatirović” ka Beton hali završena je danas. Dorćolsko priobalje uz pomoć mehanizacije, ali i ručno, čistilo je 40 volontera Beogradizacije koji su nezaobilazni deo sličnih akcija, i isto toliko radnika komunalnih službi.
Kako napominje načelnik “Čvorišta“ Darko Glavaš, ovo je prvi put u poslednjih desetak godina da je vodostaj toliko nizak, pa su rešili to da iskoriste i očiste smeće koje je ostalo kada se reka povukla, a kome je inače nemoguće prići.
Prema rečima Vladimira Bogićevića tehničkog direktora JKP “Zelenila” oko 40 radnika uklanja komunalni nered na obalama.

 

- Možda obale nisu u našoj nadležnosti, ali uvek se rado odazovemo ovakvim akcijama i „Zelenilo” daje neophodan doprinos uklanjanjem rastinja i higjenskom sečom stabala - rekao je Bogićević.

 

Osim radnika komunalnih preduzeća, u ovoj akciji učestvovali su i gradski komunalni inspektori, koji su dali svoj doprinos kontrolom splavova i kućica na ovom potezu.

- Prethodnih dana, gradski komunalni inspektori su obilazili ovaj teren i usmenim opomenama, ali i rešenjima, opominjali vlasnike splavova i kućica da sami uklone naplavine, drvenu građu i smeće oko svojih objekata - kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Sa grabuljama i lopatama u rukama, u obračunavanje sa komunalnim neredom na gradskim obalama krenulo je i četrdesetak mladih volontera „Beogradizacije”. Kako kažu, rano ustajanje i hladno vreme neće ih sprečiti da daju svoj doprinos ovoj akciji.

 

Izvor: www.blic.rs