Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Плажа и камп на језеру Јарковци

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

ЈАРКОВЦИ: Блатњав пут, неочишћена обала и шибље, прва су слика на коју наилазите када ових дана прилазите језеру Јарковци, које се налази на територији општине ИHђија

 

 Ово језеро лоцирано је четири километра југоисточно од језера Шеловренац и исто толико од центра Инђије.

Ширина му је око 300 метара, а дужина око два километра и захвата површину од 35 хектара. Користи се за наводњавање пољопривредних површина, за снабдевање индустријских погона техничком водом, као рибњак, али и за лов и риболов. Године неодржавања допринеле су да се смањи број оних који уживају у чарима овог природног добра, а како би се то променило и ружна слика овог природног добра постала прошлост, Општина Инђија преузела је надлежности и у току 2012. године у плану је да се од овог места направи прави туристички центар. 

- До сада смо се само ми из Месне заједнице са нешто мало средстава борили да прелепо језеро не зарасте у коров и амброзију. Тако да смо, колико смо имали могућности, а имали смо веома мало, неколико пута уклонили око језера флаше, папире и оне отпатке које су риболовци остављали и покушавали да покосимо нешто од амброзије и траве - каже председник МЗ Јарковци Драган Стојаковић. 
 
Надлежни тврде да ће овај будући туристички центар бити потпуно комунално и инфраструктурно опремљен, а очекује се да ће поред уређења плаже бити изграђен и камп за све оне који буду хтели да се дуже задрже. Сви планови везани за будући туристички центар у Јарковцима допринеће развоју туризма у инђијској општини. Овај пројекат биће веома значајан и за локално становништво, а већ од ове године можемо очекивати Јарковце на туристичкој мапи Европе.
 
 
Izvor: www.dnevnik.rs