Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Spasena trojica srpskih mornara na Dunavu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

Trojica mornara, državljana Srbije, evakuisana su danas sa teretnog broda "Aleksander", koji je danima stajao nasukan na Dunavu kod Vukovara.

U akciji spasavanja učestvovale su njihove kolege s ukrajinskog broda "Bratislava".Brod, u vlasništvu slovenačkog brodara, pre sedam dana se nasukao na 1.332 kilometru Dunava, nasuprot naselju Mitnica, a članovi posade su ostali zarobljeni na lađi okovanoj ledom, izveštavaju mediji.

Nakon što je situacija postala dramatična, obaveštena je vukovarska kancelarija Državne uprave za zaštitu i spasavanje, pa je u pomoć pozvana posada broda "Bratislave".

Trojica članova posade nakon spasavanja prebačeni su u Luku Vukovar, gde im je ukazana lekarska pomoć, nakon čega će biti dalje zbrinuti.

Na celom toku Dunava kroz Hrvatsku od juče je, zbog skoro polovine površine pod ledom, na snazi zabrana plovljenja i proglašene i mere redovne odbrane od leda.

Na jučeranjem sastanku u Somboru, predstavnici Srbije, Hrvatske i Mađarske dogovorili su se o korišćenju četiri mađarska ledolomca koji će u borbi s ledom na Dunavu ploviti i tokom Dunava kroz Hrvatsku i Srbiju.

 

Izvor: www.studiob.rs