Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

"Пароброд" полако тоне

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Због померања леда који се нагомилао уз обале Дунава, брод-ресторан "Пароброд" који се налази код Варадинског моста, у последња два дана потпуно се накривио, тако да је део објекта већ под водом и у случају поновног померања леда на којем је насукан, могао би да потоне.

Према речима власника брода Мирослава Алексића објекат је везан сајлама за обалу, али обзиром да је једна од три ваздушне коморе већ пуна воде и да је брод накривљен под великим углом, постоји велика опасност да потоне јер је Дунав на овом делу већ код саме обале дубок око 8 метара.

- Брод сада стоји на леду и наносу речног отпада који се завукао испод објекта. Ако лед почне да се помера, брод ће овако накривљен једноставно склизнути у Дунав и питање хоће ли сајле моћи да га задрже јер смо  већ неколико пута морали да их мењамо и ојачавамо везу са обалом - каже Алексић.

Он је тражио помоћ од свих надлежних институција, али за сада, није добио позитиван одговор.

- Тренутно изгледа не постоји изводљиво решење за овај проблем. Неки су ми одговорили да нису надлежни, неки да немају опрему или да тренутно нису у могућности да помогну и не знам коме даље да се обратим, нити колико ће брод издржати у оваквом положају и стању - каже Мирослав Алексић.

Истовремено, на другој страни обале накривљена и заробљена у леду се нашла и царинска испостава, али обзиром да није претпрпела никаква оштећења, њу је јуче ледоломац "Петроварадин" уз помоћ сајли извукао из приобалног леда и вратио на воду.

Izvor: www.dnevnik.rs