Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

"Supernatural" festival 22. aprila na Adi Huji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Peti ekološki "Supernatural" festival, koji slavi međunarodni Dan planete Zemlje, 22. april, ove godine održaće se na Adi Huji uz učešće ekologa i muzičara iz zemlje i sveta, najavili su danas organizatori.

Posetioci festivala moći će da 22. aprila uživaju u dobroj muzici, zdravoj hrani i predavanjima na temu ekologije i to na dva hektara zemljišta očišćenog od smeća, na poluostrvu Ada Huja.

Na festivalu će biti organizovano nekoliko ekoloških, edukativnih programa, koji će posetiocima pokušati da približe mnogobrojene aspekte zaštite životne sredine.

U "Zelenoj učinonici", posetioci će moći da čuju predavanja domaćih i stranih stručnjaka iz oblasti žaštite voda, biološke raznovrsnosti, menadžmenta otpada, ali i uputstva o ronjenju.

Na "Supernatural" festivalu će se predstaviti i organizacije iz oblasti zaštite životne sredine poput Lige ornitologa Srbije, Fakulteta za primenjenu ekologiju FUTURA, Svetskog fonda za prirodu (WWF), Riken (Recan) fonda za reciklažu limenki.

Promovisaće se i bicikl kao prevozno sredstvo.

Festival "Supernatural" će organizovati i zelenu pijacu na kojoj će biti predstavljeni i proizvođači autentičnih srpskih proizvoda poput futoškog kupusa, homoljskog meda, leskovačkog ajvara.


Prvi put "Supenatural" festival će organizovati i javni čas hortikulture u saradnji sa Beogradskim festivalom cveća. Posetioci će moći da se upoznaju sa principima hortikulture, da nauče nešto novo o biljkama, kao i da steknu praktična znanja iz ove delatnosti.


Festival će od ove godine imati i "Zelenu labaratoriju" - istraživački centar, koji će okupiti domaće i strane stručnjake iz oblasti zaštite životne sredine.


Njihov zadatak biće da izrade projekat potpune rehabilitacije ekosistema Ada Huja.


Program "Supernatural" festivala počinje u 12 sati nastupom dečijeg hora "Čarolija", a završava se u 19.30.


U muzičkom delu festivala nastupaće i grupe "Zemlja gruva", "Sharkes, snakes and planes", džez muzičar Duško Gojković i slovenački muzičar Gusti.


Kako je najavljeno, nakon "Supernatural" festivala, pokret Supernatural ostaće na rečnom poluostrvu Ada Huja, gde će sa radom početi "Supernatural ekološki kamp" - centar obrazovanja, zaštite životne sredine i kulture, sa ciljem da se nastavi rešavanje problema narušenog ekosistem Ade Huje.

Kao krajnji proizvod projekta revitalizacije Ade Huje očekuje se uređen gradski park.


Za one koji dođu biciklom ulaz je besplatan

Za roditelje sa decom i sve posetioce koji na festival dođu biciklom ulaz je besplatan, kao i za sve koji dođu do 14 sati. Cena ulaznice je 500 dinara, a karte mogu da se kupe samo na dan festivala na samom ulazu. Obezbeđen je i parking za bicikle.

 Izvor: www.blic.rs