Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Terminal NIS-a i carinsko skladište

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd -- Terminal NIS-a na Dunavu, na kojem se brodovi snabdevaju gorivom, ubuduće će funkcionisati i kao carinsko skladište za snabdevanje tranzitnih rečnih flota.

Kako se navodi, na nedavno otvorenoj bunker stanici u Novom Sadu, od sada će istovremeno funkcionisati dve linije, jedna za domaće tržište, a druga za carinsko skladište i to za snabdevanje stranih brodarskih kompanija, kao i domaćih brodova koji plove van teritorije Srbije. 

"Na ovaj način kompanija nastavlja da razvija svoju novu delatnost koju je pokrenula u cilju sigurnog snabdevanja brodova i brodskih kompanija kvalitetnim gorivom na rečnim pravcima u Srbiji, što takođe doprinosi i unapređenju razvoja rečnog saobraćaja u Srbiji", naglašava se u saopštenju. 

Dodaje se da prema rešenju Ministarstva finansija Srbije, NIS raspolaže adekvatnim prostorom za smeštaj goriva, zbog čega su ispunjeni svi uslovi za carinsko skladištenje i sprovodjenje mera carinskog nadzora. 

NIS navodi i da će za specifičnu kategoriju kupaca koji će se snabdevati preko carinskog skladišta, cene goriva biti jeftinije za iznos poreza na dodatu vrednost (PDV) i akciza, u skladu sa važećim zakonskim propisima Srbije.

Izvor: www.b92.net