Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Razgledanje Beograda sa reka od subote

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kompanija ''Jugoslovensko rečno brodarstvo'' (JRB) organizuje od subote 21. jula novu turu razgledanja Beograda sa reka brodom ''Kovin''.

Redovno razgledanje je subotom i nedeljom od 10 sati, a tokom 90 minuta plovidbe Dunavom i Savom može se videti Saborna crkva, Savamala, mostovi na reci Savi, Ada Ciganlija, Beogradska tvrđava, rukavac na Dunavu, Veliko ratno ostrvo, teniski tereni ''Novak'' na Dorćolu, kao i ušće Save u Dunav.

Kapacitet broda je 50 osoba, a cene karata su 300 dinara za odrasle, 200 dinara za penzionere i 150 dinara za decu do 10 godina. Karte se mogu kupiti na pristaništu.

Mesto za ukrcavanje i iskrcavanje putnika je pristan JRB-a, na Savskom pristaništu kod Brankovog mosta, gde se mogu i kupti karte.

Brod ''Kovin'' je zbog svojih karakteristika i mogućnosti koje pruža angažovan za snimanje mnogih filmova, od kojih je najpoznatiji ''Podzemlje'', reditelja Emira Kusturice. 

Učestvovao je, takođe, na svim karnevalima brodova u Beogradu, a više slikarskih kolonija je stvaralo na njemu ploveći Dunavom, Tisom i Tamišom.

Od 2005. godine brod ''Kovin'' je stavljen pod zaštitu i predstavlja kulturno dobro.


Izvor: www.mondo.rs