Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

u Kladovu porinuće broda dugog 135 metara

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

KLADOVO - Brodogradilište "Rhine-Danube" d.o.o. iz Kladova će porinuti 135 metara dugačak trup broda "Onderneming IV" najveći ovogodišnji izvozni projekat ove kompanije, saopštilo je ovo brodogradilište.

Na ceremoniji porinuća trupa broda o kompaniji i njenim projektima govoriće direktor brodogradilišta "Rhine-Danube" Ljubiša Paunović, predstavnik inostranog poslovnog partnera "Gebr . de Jonge Shipbuilding Services" Reinder de Jonge, kao i vlasnik broda "Onderneming IV" Johan de Korte.

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, brodogradilište "Rhine-Danube" d.o.o. iz Kladova je jedno od malobrojnih dunavskih brodogradilišta na toku ove reke kroz Srbiju koje radi maksimalnim kapacitetom i sve proizvode plasira na inostrano tržište.

"U prethodnih pet godina sa navoza kladovskog brodogradilišta porinuto je više od 30 potpuno novih plovnih objekata različitih gabarita i namena, a na još većem broju plovila je obavljen remont, revizija ili havarijska popravka", ističe brodogradilište "Rhine-Danube".

Predstavici ove kompanije naglasili su da su prošle godine radovi i usluge plasirane ka partnerima iz inostranstva premašili vrednost od tri miliona evra.

 

Izvor: www.rtv.rs