Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Srušena divlja brana na Bistrici

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kruševac -- Ribočuvarska služba "Rasina plus" iz Kruševca porušila je branu na reci Bistrici kod mesta Dvorane koju su napravili meštani da bi navodnjavali njive.

Iz te službe je najavljeno da će biti podnete i prekršajne prijave protiv lica koja su pregradila vodotok.

Načelnik Ribočuvarske službe Milan Milošević je rekao da su nesavesni meštani pregradili branama reku Bistricu i kanalima preusmerili vodotok reke do svojih njiva.

On je podsetio da je Zakonom o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda zabranjeno zatvarati i iscrpljivati ribolovnu vodu, jer se time dovodi u pitanje opstanak ribe, što se upravo sada desilo. Milošević je naveo da u Bistrici ima potočne mrene, pastrmke, klena i beolice. 

I meštani Dvorana zbog ovog događaja, takođe, negoduju. Jedan od njih, Dejan Todorović, kazao je Tanjugu da je stanovnicima ovog mesta poznato ko je pregradio reku i istakao da su sa njim razgovarali i da im je rekao da je reka "njegovo prirodno bogatstvo". 

Pre desetak dana, ova služba je na licu mesta zatekla D.M. koji je prokopavao kanal na istoj reci i pumpom izvlačio vodu koju je koristio za navodnjavanje kupina na svom imanju.

Izvor: www.b92.net