Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vatrogasci spasavali davljenike

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na Savskom jezeru juče je održana pokazna vežba spasavanja ljudi u slučaju požara i davljenja u reci, u kojoj su pored pripadnika vatrogasne brigade Beograd učestvovali i spasioci Ade Ciganlije, članovi Crvenog krsta Stari grad i Spasilačke asocijacije Srbije.

Vežbi su prisustvovali i učenici OŠ „Banović Strahinja", koji su imali prilike da uz druženje sa vatrogascima i spasiocima nauče kako da reaguju u rizičnim situacijama i kako da spreče izbijanje požara. 

U gotovo filmskom scenariju 60 pripadnika svih angažovanih službi pokazalo je svoje znanje i umeće u gašenju zamišljenog požara na splavu, sprečavanje njegovog širenja na susedne objekte i spasavanju ugroženih iz vode. 

Učenici drugog razreda Osnovne škole „Banović Strahinja" pažljivo su pratili kako momci iz spasilačke službe evakuišu ugrožene i svako novo spasavanje pozdravljali aplauzom i uzvicima.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, koji je prisustvovao vežbi, istakao je da je edukacija najmlađih važna.

On je najavio da će grad pomoći MUP-u da Porodični priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama, koji je juče podeljen đacima, dođe do svakog domaćinstva.

- Grad će nastaviti da pomaže ovoj brigadi i kada je u pitanju oprema i kada su u pitanju novi objekti. Posle nekoliko decenija izgrađena je vatrogasna stanica u Borči, a zajedno sa MUP-om investiramo u izgradnju vatrogasne stanice u Lazarevcu - podsetio je Antić. Izvršni direktor JP „Ada Ciganlija" Milan Ilić najavio je da će ovo preduzeće u narednom periodu u većoj meri biti angažovano u odgovoru na vanredne situacije.

Izvor: www.pressonline.rs