Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Most ipak niče između Ljubovije i Bratunca

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Izgradnja novog mosta na Drini, između Ljubovije i Bratunca, koja je započeta pre više od sedam godina, ipak će biti nastavljena. Na lokaciji, kod motela “Drina” spajao bi središta dva grada.

IZGRADNjA novog mosta na Drini, između Ljubovije i Bratunca, koja je započeta pre više od sedam godina, neće biti samo pusta želja ovdašnjih ljudi, sa dve obale. Postoje ozbiljna uveravanja i Vlade Srbije i resornih ministarstava da će pomoći koliko god je to moguće da se u razumnom roku krene u taj posao, čiji završetak predstavlja jednu od ključnih pretpostavki za ostanak i opstanak ljudi i u ovom delu Republike Srpske i Srbije. 

Ovo za “Novosti” tvrde Miroslav Mićić, predsednik opštine Ljubovije, i njegov zamenik, Vidoje Jovanović, koji, kako kažu, izgradnju mosta vide kao jedan od ključnih prioroteta lokalne vlasti. O svim detaljima, onoga što su lokalne vlasti sa dve obale Drine do sada preduzele, o sačinjenom generalnom projektu, koji ima tri varijante, upoznali su nedavno i premijera Ivicu Dačića, koji je, kako kažu, još kao prvi potprepredsednik Vlade podržao inicijativu za izgradnju mosta na Drini između ta dva grada. 

- Sadašnji most, koji je izgrađen pre skoro osam decenija, u katastrofalnom je stanju i preko njega ne može da pređe ni kombi, ako je registrovan kao teretno vozilo -upozoravaju naši sagovornici. - Proveravali smo i utvrđeno je da on nema čak ni titulara. Njegova konstrukcija je u krajnje rizičnom stanju, a rekonstrukcija bi više koštala nego izgradnja nove građevine. Osim toga, u novim uslovima, zbog carinskih i policijskih kontrola dveju država, njegova lokacija je krajnje neuslovna. Nova lokacija bi bila kod motela “Drina” i on bi spajao središta dva grada, to bi bila najkraća veza srednje Srbije i srednjih mesta RS i BiH, nalazio bi se uz industrijsku zonu, koju želimo da proširimo, a kraj njega i susedan opština, Bratunac, takođe predviđa industrijsku zonu.


Izvor: www.novosti.rs