Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kanal Dunav-Morava-Vardar: Rađa se naš vekovni san

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Postoji veliko interesovanje zemalja za projekat Dunav-Morava-Vardar na koji Srbija čeka poslednjih 100 godina, kaže ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

- U ovom trenutku Ministarstvo razmatra jedan veoma veliki projekat. To je projekt o kome se dosta govorilo, i to je projekat - želja Srbije poslednjih 100 i više godina, u pitanju je plovni put Morava-Vardar-Dunav - ističe Bačević.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo trenutno pregovora o stvaranju uslova za pripremu i obezbeđivanje finansijske podrške za izradu prostornog plana.

Veliko interesovanje za taj projekat pokazuju Rusija, Kina, Nemačka, Makedonija, Grčka.

- To je najveći projekat na koji Srbija u ovom trenutku može da računa za desetine decenija i najveći projekt koji ova država može da sprovede. Što se tiče izrade prostorno planerske dokumetacije mislim da je ovo ministarstvo spremno da kompletnu dokumetciju završi do polovine iduće godine - kaže Bačević.

Prema njegovim rečima, do polovine sledeće godine biće dovedeni do kraja mnogi razgovori sa potencijalnim investitorima.

- Nadam se dobrim rezultatima tih razgovora tim pre što je u razgovore o ovoj temi uključen i predsednik Tomislav Nikolić - istiće Bačević.

Izvor: www.kamatica.rs