Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Regionalni skup: Kako da Dunav bude brend

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na skupu ministarstava turizma nekoliko zemalja danas u Beogradu razgovaraće se o tome kako da se uskladi zajednički nastup i ponuda vezana za Dunav, najavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede zadužen za turizam Goran Petković.

Petković je, gostujući u jutarnjem progamu TV Pink, najavio da će na skupu biti reči o tome kako da se kroz zajedničke projekte u budućnosti napravi za Dunav zajednički brend i ponuda prema posetiocima iz Evrope i iz prekookeanskih destinacija. 


Stručnjaci za turizam u Evropi su procenili da postoje brendovi kao što je Mediteran i Dunav koji mogu poslužiti za pozicioniranje Evrope u svetskim razmerama, kaže Petković, podsetivši da Dunav izlazi na 10 zemalja, dok 14 država njemu gravitira i na sveukupne turističke potencijale ove reke.
  

- Danas ćemo na ovom sastanku mnogo razgovarati o tematskim rutama, posebno o putevima rimskih careva i o rimskim putevima - najavio je Petković i dodao da je krenuo evropski projekat brendiranja upravo ove dve tematske rute. 


U radu skupa učestvovaće predstavnici ministarstava turizma Rumunije, Bugarske, Nemačke, Hrvatske i Srbije.

Izvor: www.blic.rs