Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Gradiće se luka u Apatinu?

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Apatin -- Predsednik Skupštine Opštine Apatin Živorad Smiljanić izjavio je da postoji interesovanje investitora za izgradnju luke na Dunavu u tom gradu.

"Ima veliki broj zainteresovanih koji su spremni da ulože 20 miliona evra, koliko je procenjeno da će koštati izgradnja moderne luke u Apatinu", rekao je Smiljanić na sastanku s ministrom saobraćaja Srbije Milutinom Mrkonjićem u Apatinu. 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, Mrkonjić je upoznat s namerama mnogobrojnih potencijalnih investitora koji duže vreme čekaju da se završe neophodne zakonske procedure, kako bi konkurisali za dobijanje posla na izgradnji apatinske luke. 

Sada je, kako se dodaje, neophodno da se formalizuju sve pojedinosti vezane za poštovanje procedure koju podrazumeva model javno-privatnog partnerstva, a to je dobijanje saglasnosti od vladine komisije zadužene za taj posao. 

Konstatovano je da će vrlo brzo kompletan srpski lučki sistem doživeti značajnu ekspanziju i prosperitet s obzirom da su sada stvoreni svi potrebni preduslovi koji se poklapaju sa jučerašnjim formiranjem Agencije za upravljanjem lukama, koja će kordinisati sve aktivnosti između resornog ministarstva i potencijalnih ulagača. 

"Od srpskih 10 luka, osam je privatizavano, dve su ostale u vlasništvu države, a upravo ovih dana ponovo se aktueliziju izgradnja luke u Apatinu", navodi se u saopstenju Ministarstva saobraćaja Srbije.

Izvor: www.b92.net