Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Grad spreman za porast vodostaja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije rečeno je da se ne očekuje značajniji porast nivoa reka u Beogradu, ali je preventivno izdat nalog komunalnom sistemu za operativnu pripremu za odbranu od poplava, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, na sastanku, koji je održan radi utvrđivanja preventivnih i operativnih mera, kao i pripreme za porast vodostaja Dunava i Save, rečeno je da ne treba zanemariti iznad prosečne količine evropskog snežnog pokrivača i činjenicu da svake godine polovina istopljenog snega iz cele Evrope protekne kroz Srbiju. 

- Imajući u vidu količinu snežnih nanosa, koji su prema izveštaju RHMZ blizu nivoa iz 2006. godine, i nemogućnost predviđanja brzine njihovog topljenja, Gradski štab je preventivno izdao nalog komunalnom sistemu za operativnu pripremu za odbranu od poplava - istaknuto je u saopštenju.
 
Zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Slobodan Šolević rekao je da je prva linija odbrane grada od poplava bezbedna, kao i da su sve najugroženije tačke u poplavama iz 2006. u Beogradu kao što su Ada Ciganlija, potez od Brankovog do Železničkog mosta, Kula Nebojša i Zemunski kej dobro zaštićene.
 
Izvor: www.24sata.rs