Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Zagađen Dunav kod gradilišta mosta

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Vodoprivredna inspekcija i Javno komunalno preduzeća Beogradvode ispituju slučaj ispuštanja zagađujuće materije u Dunav, oko 100 metara nizvodno od mesta gradnje mosta Zemun-Borča, saopštila je Uprava za vode Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, kontrola se obavlja od sinoć, a uzorci su poslati na analizu i javnost će saznati rezultate čim budu dobijeni. 

Za sada nije primećeno uginuće ribe u Dunavu, što bi bio bitan pokazatelj ugroženosti vode ove reke, odnosno ugoženosti životne sredine. 

Materija koja je ispuštena u Dunav ima izuzetno neprijatan miris koji podseća na razređivače. Činjenica da se na površini vode nije formirala mrlja govori da se ne radi o nafti. 

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da se u ovom slučaju ne radi ni o kakvom kvaru na instalacijama, već da je u pitanju ispuštanje zagađujuće materije kroz kolektor. 

Inspekcijski pregled je i dalje u toku, ali će više moći da se otkrije tek posle praznika, jer većina preduzeća čija postrojenja moraju se provere ne radi zbog predstojećih praznika. 

U ispitivanje slučaja uključeni su i nadležni republički organi i Rečna inspekcija, navodi se u saopštenju Uprave za vode Beograda.


Izvor: www.mondo.rs