Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kup tolerancije u Barandi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na 5. Kupu tolerancije za paraplegičare i kvadriplegičare u Barandi kod Opova, učestvovalo je više od stotinu takmičara iz 13 udruženja iz Srbije i Republike Srpske. Prvi put su učestvovali i članovi Saveza gluvih i gluvonemih iz Pančeva.

Naoružani štapovima za pecanje, čuvarkama, različitim mamcima i hranom za ribe, pecaroši su došli na ribnjak u Barandu da okušaju u sreću i da bi se nadmudrivali sa babuškama i bandarima. 

Na Petom kupu tolerancije za paraplegičare i kvadriplegičare učestvovalo je više od stotinu takmičara iz 13 udruženja iz Srbije i Republike Srpske. Prvi put učestvovali su i članovi Saveza gluvih i gluvonemih iz Pančeva. Slavko Delić došao je iz Banjaluke. 

"Nije mi bilo teško", kaže Delić. "Spremio sam sve što mi je potrebno za ribolov. Tu su larve komaraca, crvići... Još samo sreća da me posluži i biće odlično." 

Zoran Milanović doputovao je iz Čačka jer voli da peca. Takmičenje u Barandi mu je prvi izlazak na ribnjak ili reku od početka godine. 

Takmičar iz Beograda Bratislav Babić ističe da je veoma uspešan u ovom sportu: "Veoma dugo se bavim ribolovom i putujem gde god se organizuju ovakva takmičenja i slične manifestacije, jer volim da se družim."

Na ovakvim skupovima ulov je u drugom planu, a druženje i edukacija su uvek na prvom mestu. Sava Lazin, predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo veoma je zadovoljan, jer je ova manifestacija iz godine u godinu sve uspešnija.

"Zahvaljujući druženju počele su da se uklanjaju i neke barijere", naglašava Lazin. "Edukacija školske omladine ide u pravom pravcu, sa nama je sve više dece i drago mi je što smo uspeli da nadogradimo ovu našu akciju."

I pored malog budžeta, Opština Opovo od prvog dana podržava Kup tolerancije i osobe sa invaliditetom jer, kako kaže Miodrag Soldatović, predsednik Opštine, ovde žele svima da daju istu šansu za rad i omoguće im jednake uslove za život:

"Mi ćemo i u narednom periodu podržavati ovu manifestaciju, jer i na ovaj način želimo da damo podršku i ljudima sa invaliditetom da bez mnogo napora postanu ravnopravni članovi naše zajednice."

Najuspešniji ribolovci dobili su i nagrade koje će ih do sledeće godine podsećati na lepo druženje u Barandi.