Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vranje želi Aleksandrovačko jezero za izletište

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Nakon brojnih problema oko ispravnosti vode u Aleksandrovačkom jezeru, kao što su prisustvo bakterije ešerihije koli i modrozelenih algi, rukvodstvo grada ne odustaje od ideje da jezero bude turistička destinacija za odmor.

Iako je krajem prošle godine prisustvo modrih algi izazvalo pomor ribe u jezeru, predstavnici Grada žele da ova destinacija bude ponuđena izletnicima. 

- Nismo odustali naprotiv posao ovoga puta radimo temeljno, ovih dana smo ponovo uzorkovali vodi i poslali je na ispitavenje na istitut "Jaroslav Černi" u Beogradu. Projekat revitalizacije jezera zavisi dosta od tih rezultata - kaže zamenica gradonačelnika Vranja Bojana Veličkov.

Ona podseća da i dalje važi zabrana upotrebe vode iz jezera i kako kaže sumnja da će jezero biti kupalište. 

- Ja zaista mislim da jezero ne može imati status kupališta, ali može biti jedna lepa turistička destinacija za odmor i rekreaciju. Zbog čega ćemo staviti akcenat na uređenje obala jezera - kaže za Južne vesti Veličkova.

Inače, Vranje gotovo i da nema izletišta, početkom maja uređeno je gradsko izletište Ćoška, konkretnije očišćeno je od nagomilanog smeća i postavljeno je nekoliko drvenih klupa. 

Aleksandrovačko jezero je jedno od omiljenih izletišta Vranjanaca.

Izvor: www.juznevesti.com