Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Dunav opada kod Bezdana, raste kod Novog Sada

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NOVI SAD – Vodostaj Dunava kod Bezdana jutros je manji za sedam centimetara nego juče, ali reka raste nizvodno od Bačke Palanke, ka Novom Sadu i Starom Slankamenu, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Kod Bezdana je jutros izmeren vodostaj od 749 centimetara, kod Bačke Palanke jutros je izmereno 723, a kod Novog Sada 667, što je u odnosu na jučerašnja merenja porast od 19 centimetara. 

Dodaje se da će vodostaj kod Novog Sada u naredna dva dana porasti za još desetak centimetara i zaustaviti se na koti 677. 

Navodi se da je redovna odbrana od poplava na snazi na 500 kilometara vodotokova u Vojvodini, a vanredna na 234 kilometra Dunava, od državne granice do Novog Sada. 

Porast Dunava za posledicu ima i povećanje vodostaj Tise u donjem toku, pa je jutros kod Titela vodostaj dostigao 640 centimetara. 

Ovi visoki vodostaji za sada ne predstavljaju problem za branjeno područje, ali se duž odbrambenih linija sve više pojavljuju vodoleži i izvori pa je danonoćno na terenu sve više osmatračkih i operativnih timova vodoprivrede, koji saniraju slaba mesta, piše u saopštenju.

Izvor: www.politika.rs