Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

AKCIJA: Nastavljeno uređivanje beogradskog priobalja!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Uređenje obala Save i Dunava redovna je akcija koju sporovodi grad Beograd unazad nekoliko godina, ukazao je načelnik Odelenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište” Darko Glavaš

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom gradskih službi i javnih komunalih preduzeća danas je očišćeno priobalje od Brankovog mosta do Rečne mornarice sa novobeogradske strane, kao i deo od Brankovog mosta do „Gazele”.

Uređenje obala Save i Dunava redovna je akcija koju sporovodi grad Beograd unazad nekoliko godina, ukazao je načelnik Odelenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište” Darko Glavaš.

On je apelovao na vlasnike splavova i drugih plovnih objekata da vode računa o čistoći oko tih objekata, posebno kada se voda povuče posle visokog vodostaja. Takođe je uputio i apel građanima da savesnim ponašanjem budu primer kako treba čuvati svoje obale, jer Beograd ima što malo gradova ima, a to je direktan izlaz na dve reke na kojima se nalaze divni sadržaji za rekreaciju, opuštanje i zabavu.

U narednim danima, istakao je Glavaš, akcija čišćenja biće nastavljena na Zemunskom i Beogradskom keju, posle čega će se preći na uređenje obala Starog grada.

Vladimir Pavlović iz Javnog vodoprivrdnog preduzeća „Beogradvode” istakao je da se danas radi onaj segment koji se obično ne radi, a to je čišćenje korita reke, jer on nije u nadležnosti grada, već vlasnika splavova i drugih plovnih objekata.

– S obzirom  na to da je u prethodnom periodu bio veoma visok vodostaj, posle  čega je ostalo mnogo otpada, organizovali smo zajedničku akciju čišćenja – istakao je Pavlović.

Stefanija Popov iz JKP „Zelenilo – Beograd” navela je da će radnici tog preduzeća pokupiti trupce i grane koje je reka nanela na obalu. Takođe, prema  njenim rečima, biće uklonjene vrbe i drugo podrastinje koje je nepredviđeno niklo u tom pojasu.

Pomoćnik načelnika Komunalne policije grada Beograda Boban Rajčić rekao je da komunalna policija pored svojih redovnih dužnosti obilazi i plovila čiji su vlasnici, prema Odluci koja uređeju tu oblast, u obavezi da održavaju red oko tih objekata.

– Mi smo prethodnih dana obaveštavali vlasnike plovila na ovom potezu da su u obavezi da očiste otpad oko njih. U toku dana biće urađena provera, posle čega će biti podnete prekšajane prijave protiv onih vlasnika splavova koji su se oglušili na naš zahtev – najavio je Rajčić.

On je podsetio da predviđena kazna za tu vrstu prekršaja iznosi od 50.000 do milion dinara.