Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Danas Drinska regata

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Drinska regata pod sloganom ''''Drina je samo jedna" biće održana danas na plovnom delu reke od Malog Zvornika do Banje Koviljače, u dužini od oko 20 kilometara

Član gradskog veća za turizam u Loznici Dejan Stalović, koji je kapetan regate, rekao je ranije Tanjugu da je početak spusta u 10 sati u Malom Zvorniku, da će trajati oko četiri sata, a da je cilj na jednom od najlepših kupališta u ovom toku Drine, Žićinoj plaži u Banji Koviljači.

On je napomenuo da je prethodnih godina u ovoj manifestaciji učestvovalo oko 200 čamaca i drugih plovila, i da se ove godine očekuje da će njihov broj biti znatno veći.

Kotizacija se neće naplaćivati i svi učesnici će biti osigurani, a za njihovu bezbednost brinuće se spasioci i ronici, kao i služba Hitne pomoći sa dva vozila, a biće uključene i saobraćajna i pogranična policija, objasnio je Stalević.

Na Žićinoj plaži tokom dana će u prepodnevnim satima biti organizovano takmičenje u pecanju ribe za muškarce i žene, a po dolasku regataša deliće se vojnički pasulj i brojne nagrade.

Ova 9. regata biće organizovana u saradnji grada Loznice i susednih opština Mali Zvornik i Zvornik u Republici Srpskoj, što manifestaciji daje internacionalni karakter.

Izvor: www.akter.rs