Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Бегејом ће веслати 300 такмичара

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Кајак клуб Бегеј из Зрењанина по четврти пут ће организовати кајакашку регату која ће бити одржана у суботу.

Као и лане, регата ће и ове године имати међународни карактер, јер ће на њој, осим представника из Србије, учествовати и клубови из Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније. 

- Очекује се 300 такмичара који ће се надметати у категоријама мини кајак, кајак и кану за пионире, кадете, јуниоре и сениоре у мушкој и женској конкуренцији. Регата ће бити одржана у самом центру града, на реци Бегеј, код пешачког моста, са почетком од 11 часова – каже секретар Кајак клуба Бегеј Јовица Манојловић. 

Као домаћин ове међународне смотре, истиче Манојловић, Бегеј ће још једном показати да је озбиљан клуб, са дугогодишњом традицијом и добром унутрашњом организацијом. Клуб је, иначе, основан 1947. године и у њему су стасали многобројни прваци државе и репрезентативци, као и учесници светских такмичења и олимпијада. 

- Уколико бисмо поименце наводили имена првака државе и репрезентативаца који су тренирали у нашем клубу, списак би био подугачак. Нажалост, клуб је почетком 2000. године, због финансијских проблема, био принуђен да прекине са радом. Деценију касније, уз помоћ бивших кајакаша, Бегеј је поново оживео и почео да организује кајакашке регате. Сада има 40 такмичара у млађим категоријама који су већ почели да остварују завидне резултате на разним регатама – наводи Манојловић.

Izvor: www.dnevnik.rs