Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Beograđani krstarili sa ferijalcima Savom i Dunavom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ferijalni savez Beograda je, u saradnji sa jahting klubom "Kej", organizovao danas besplatan izlet na reke za 250 Beograđana. Oni su krstarili Dunavom i Savom u panoramskom razgledanju grada u okviru projekta "Upoznaj Beograd da bi ga više voleo".

Izlet je počeo ukrcavanjem na brod na Ušću, a putnici su tokom krstarenja imali priliku da vide Konjsko ostrvo, Ratno ostrvo, Kulu Nebojša, Kalemegdansku tvrđavu, Luku "Beograd", Hram Svetog Save, Brankov i Železnički most. 

- Želja nam je bila da podstaknemo mlade na rekreaciju i bavljenje sportom, da im poručimo da zabava ne mora biti samo u kafićima i klubovima uz alkohol. Istovremeno, ovo je bila idealna prilika da se promoviše turistička ponuda Srbije i Beograda - rekao je Žarko Gvero, sekretar Ferijalnog saveza Beograda. 

Evropsku nedelju u pokretu, u okviru koje je održan izlet, organizuje Međunarodna sportska i kulturna asocijacija u 32 zemalje Evrope, a pod pokroviteljstvom EU i Međunarodne biciklisticke asocijacije.

Cilj projekta je da se cele nedelje u oktobru što više mladih pokrene na aktivnosti kroz osmišljene i besplatne kulturne i sportsko-rekreativne programe.

Izvor: www.blic.rs