Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Talas novih inicijativa za razvoj vodnog saobraćaja" 30. januara 2014. godine

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Drugi Forum "Talas novih inicijativa za razvoj vodnog saobraćaja" biće održan 30. januara u Beogradu, najavila je pomorsko-rečna agencija "Agent plus", koja je organizator skupa.

Kako je najavljeno, cilj Foruma je kreiranje novih, konstruktivnih inicijativa za definisanje i rešavanje ključnih problema u daljem razvoju vodnog transporta u regionu.

Na skupu će biti reči o planovima razvoja vodnog saobraćaja, unapređenju sistema bezbednosti plovidbe na vodnim putevima Republike Srbije, poslovima i zadacima rečne policije na rekama, ulozi Agencije za upravljanje lukama u razvoju vodnog transporta kroz nadzor i razvoj lučke delatnosti.

Učesnici "Talasa" će govoriti i o stanju i mogućnostima razvoja brodarstva, preduslovima za veće korišćenje potencijala Dunava u privredne svrhe, stanju kontejnerskog transporta na Dunavu, mogućnostima i preduslovima daljeg razvoja.

Planovi razvoja školstva u cilju stvaranja stručnog kadra u oblasti rečne privrede, prilagođavanje rečne flote ekološkim standardima Evropske unije, predlog održivog modela transporta na kanalskoj mreži biće teme ovog skupa.

Na skupu će govoriti predstavnici države, brodara, luka u regionu, uspešnih izvoznika, banaka i poslovnih udruženja.

Prvi Forum je održan u aprilu 2012. godine.

Izvor: www.ekapija.com