Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Novi pristan krajem marta u Novom Sadu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NOVI SAD - Pristan na Dunavu u Novom Sadu je trebalo da bude gotov krajem prošle godine. Poslednjih devet godina se konkuriše i traže se sredstva kako bi on bio završen, međutim, pronađeno je, čini se, alternativno rešenje.

Gostujući u jutarnjem programu Radio-televizije Vojvodine Ivan Nožinić iz JKP "Gradsko zelenilo" izjavio je da se stari pristan i dalje nalazi u brodogradilištu u Bačkom Monoštoru, da je završeno korito, čime je urađeno 50 odsto posla, a da za završetak nedostaje 30 miliona dinara.

Grad Novi Sad pronašao je rešenje, a na inicijativu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada u Beogradu je pre desetak dana potpisan ugovor između Jugoslovenskog rečnog brodarstva i JKP "Gradsko zelenilo", kojim će Grad na poklon dobiti ponton veličine 75m x 10m.

Ponton će krajem marta biti smešten na keju ispred Doma Vojske i služiće za privez turističkih i teretnih brodova. Novi pristan imaće istu funkciju kao i onaj kod spomenika Žrtvama racije, imaće i carinu i rečnu policiju, s tim što će biti dosta veći.

Novi Sad time dobija tri pristana - dva kojima će upravljati "Gradsko zelenilo", a jednim Luka Novi Sad.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&;v=fj_6VGeMakw

Izvor: www.rtv.rs