Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

U Srbiji počelo obeležavanje Dana Dunava

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD, 28. juna 2014. (Beta) - Obeležavanje Medjunarodnog dana Dunava, 29. juna, ove godine u Srbiji će biti posvećeno pomoći poplavljenim područjima, a u više gradova već se sprovodi edukativno-zabavna manifestacija "Karavan za živi Dunav".

Republička direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, kompanija Koka-kola i drugi partneri najavili su da će zajedničkim snagama izgraditi edukativni eko park u Obrenovcu.

Svetski fond za prirodu (WWF) i Koka-kola pokrenuli su i projekat "Karavan za živi Dunav" koji obilazi nekoliko gradova u Srbiji, kako bi se kroz putujuću interaktivnu izložbu i edkativne radionice ukazalo na značaj vode kao prirodnog resursa, vodenih ekosistema i neophodnost zaštite i obnove vlažnih područja, jer su oni prirodni rezervoari i značajno ublažavaju uticaj poplavnih voda.

Gradjani posetiti manifestacije koje će biti održavane od 10 do 19 sati na Adi Ciganliji u Beogradu 28. i 29. juna, na Štrandu u Novom Sadu 1. jula i na Trgu Svetog DJordja u Somboru 3. jula.

Pored Srbije, Karavan će posetiti još 21 lokaciju u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Madjarskoj i Rumuniji do kraja leta 2015.

Izvor: www.naslovi.net