Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Уштипци за панонске морнаре

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

ЖИТИШТЕ: Наутичко - еколошка манифестација „Весела бегејска регата”, четврта по реду, одржана је у недељу у Житишту. Учесници регате, њих око 80, са десетак пловила су пошли од преводнице у Српском Итебеју, према Новом Итебеју, Торку и Житишту.

Низак ниво Бегеја спречио је да на овогодишњој регати учествују већа пловила, али је тај недостатак надокнађен пловидбом новог катамарана удружења „Чувари реке” који се отиснуо низ Бегеј. На преводници су регистрована пловила и регаташи, уприличено је и такмичење у кувању рибље чорбе. Удружење жена „Вредне руке” из Српског Итебеја је за све госте припремило уштипке, док су кувари из итебејског риболовачког друштва пријатеље манифестације послужили рибљом чорбом.

Председник Организационог одбора „Веселе бегејске регате” Игор Салак рекао је да се оваквим манифестацијама може утицати на надлежна министарства, секретаријате и водопривредна предузећа да брже реше проблеме везане за реку Бегеј. Они се, пре свега, односе на измуљавање корита Бегеја и преводницу у Српском Итебеју, која не функционише више од четири деценије.

Организатори регате били су општина Житиште, Канцеларија за младе, Туристичка организација, Наутичко друштво „Чувари реке” и Инфо центар. Они су најавили да ће следеће године бити одржан и “Весели бегејски спуст”, на којем ће моћи да учествују разна пловила без мотора. За најбржу и највеселију посаду биће обезбеђене вредне награде.

Izvor: www.dnevnik.rs