Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kanui iz 21 tima na Begeju

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Zrenjanin - Zrenjanin je domaćin pete Međunarodne kajak kanu regate „Begej 2014“, u kojoj će učestvovati sedam ekipa iz inostranstva i četrnaest klubova iz Srbije, blizu 250 takmičara.

Organizator kajak regate je zrenjaninski kajak klub „Begej“ , najmlađi sportski klub u gradu, čiji je rad obnovljen pre pet godina. Nova uprava, koja okuplja nekadašnje kajakaše, učinila je dosta na oživljavanju kluba - nabavljeni su novi čamci i oprema, renovirane klupske prostorije i smeštajni kapaciteti za čamce, omasovljeno je članstvo.

- Imali smo samo jednog takmičara kad smo počeli da radimo, a klub je sada stigao do 22 takmičara koji redovno nastupaju. Uspeli smo da proizvedemo u našoj režiji i jedan čamac, još dva su u izradi i to će nam mnogo značiti u radu. Klub trenutno okuplja samo mlađe kategorije, jer još nisu stasali za seniorske nastupe, ali beleže dobre rezultate - navodi sekretar kluba Jovica Manojlović.

Peta Međunarodna kajak kanu regata „Begej 2014“ počinje u subotu, 30. avgusta, u 10 časova tehničkim sastankom, a trke počinju u 11 časova i trajaće do 15 časova. Dužina staze je 500 metara, na potezu od početka betonske obalske utvrde na Begeju, nizvodno od magistralnog mosta, do velikog pešačkog mosta. Regatu će otvoriti gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Ova manifestacija održava se u okviru sportskog dela programa Dana piva.

Izvor: www.danas.rs