Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Овогодишња Дринска регата се спрема за рекордну посету

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Бајина Башта – Дринска регата је најстарија манифестација туристичко – рекреативног карактера на овој реци којуу спомен на древну традицију дринских сплавара организују општина Бајина Башта и истоимени спортско-туристички центар. Трајаће пет дана, од 14. до 19. јула.

Ове године се одржава по 22. пут, а као и претходних и запловиће неколико правих сплавова, од тарских четинара, али и стотине чамаца и разноразних оригиналних пловила са више хиљада регаташа.

Према речима председника општине Бајина Башта, Радомира Филиповића ове године организатори очекују 100 хиљада посетилаца.

"Ово је најпосећенија манифестација у западној Србији, а ове године би трбало да достигне национални ниво јер уз Егзит и Гучу представља највећи догађај те врсте у нашој земљи", рекао је он данас Гласу западне Србије.

Директор тамошње Туристичке организације Дејан Млађеновић оцењује за ГЗС да је припремљен изванредан програм.

"Ван Гог ће наступити 17. јула, а дан касније Бијело Дугме. Такође, посетиоци ће имати прилику да чују Џенана Лончаревића, Лексингтон бенд, као и трубачки оркестар Дејана Петровића - Биг Бенд", најавио је он.

Дринска регата представља најбољу туристичку понуду овог краја и централну летњу манифестацију на води у региону, нагласио је Млађеновић.

У оквиру овогодишње 22. Дринске регате биће организован камп за све посетиоце који преферирају овакав вид смештаја. Локација кампа је у Спортском центру „Браћа Милутиновић“ на идеалних 1 километар од Мост Феста и свега пар стотина метара од центра Бајине Баште.