Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

U tri dana ulovio dva kapitalca

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEČEJ -Strastveni pecaroš Stevan Markov iz Bečeja pola veka proveo je sa štapovima za pecanje sa promenljivom srećom. Međutim, u samo nekoliko dana ostvarili su mu se snovi kada je upecao dva velika šarana. Preko pedeset godina sedamdesetogodišnji Stevan Markov bavi se sportskim ribolovom. Pecao je smuđeve, štuke, somove, tolstolobike, amure, bucove, šarane i mnoge druge. Pre deset godina od eksplozije bombe ostao je bez obe noge i od tada isključivo peca šarana na Staroj Tisi u Bačkom Gradištu iz koje je, na jedvite jade, izvukao šarana teškog osam kilograma. Ali, ovo mu nije prvi ovakav trofej.

"Isto takvog sam upecao pre tri dana. Poklonio sam ga zatvorenoj vodi Crni vir kod Kaća u želji da i druge ljude usrećim", kaže Stevan.

Iskusni pecaroš otkriva da je obe ribe namamio kuvanim kukuruzom. Međutim, iako obožava jela od ribe Stevan se neće omrsiti ni drugim orijašem.

"Vratiću ga u vodu u kojoj je i živeo. Želeo bih da još nekoga usreći ali i da ga kao i ja opet vrati u Staru Tisu", objašnjava Stevan Markov.

Za iskusnog čuvara Parka prirode Atilu Anaka ovo je i više nego lep gest ali, kaže, nije usamljen naročito među strastvenim sportskim ribolovcima.

"Ima zaljubljenika u šarana koji dolaze, uhvate velike primerke pa ih kao i Stevan puste u vodu. Mi samo možemo da im se zahvalimo na tome", kaže Atila Anak.

Stevan otkriva tajnu svog uspeha i kaže da do dva kapitalca nije došao slučajno već dugogodišnjom brigom o svom pecaroškom mestu gde redovno baca kuvani kukuruz, tu omiljenu poslasticu šarana.

https://www.youtube.com/watch?v=K7SPfWklVM8

Izvor: www.rtv.rs