Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Šabac dobija luku

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Predstavnici Šapca i češke firme "Geotest" potpisali su memorandum o razumevanju čime su stvoreni preduslovi da taj grad na obalama reke Save dobije luku ŠABAC - Predstavnici Šapca i češke firme "Geotest" potpisali su memorandum o razumevanju čime su stvoreni preduslovi da taj grad na obalama reke Save dobije luku.

Memorandum su potpisali predstavni češke firme Ljubomir Prohaska i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao da su time "ostvaren osnovni uslov da Grad dobije luku".

"Zbog količine robe, preko dva miliona tona, koja iz Zvornika treba da se preveze preko Šapca, otvara se mogućnost za novi vid saobraćaja", rekao je on, objavljeno je na sajtu grada.

Zelenović je rekao i da će se sa nadležnim državnim organima raditi "kako bi u što kraćem roku, u Šapcu dobili luku i uspostavili lučki saobraćaj".

Prema njegovim rečima, privrednici iz ovog kraja će postojanjem luke, postati konkurentniji i lakše će i jeftinije prevoziti svoju robu.

Prohaska je kazao da "Geotest" posluje u oblasti zaštite životne sredine i ima četrdesetogodišnje iskustvo u međunarodnoj saradnji i da je osim Bosne, Hrvatske, Albanije i Srbiji, aktivna i van Evrope.

"Odgovara nam pozicija Šapca, njegova infrastruktura i povezanost puteva", rekao je Prohaska, objavljeno je na sajtu grada.

Grad Šabac treba da obezbedi preostale uslove za dovršetak luke i obezbedivanje plovnog toka reke Save.

Izvor: www.novosti.rs