Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Motor za čamac na poklon

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U sredu je na kanjiškom šrandu predat na upotrebu motor za čamac, Honda, od 50 konjskih snaga, koji je lokalna samouprava Kanjiže kupila spasilačkoj ekipi „Tisa“ iz Sente. Donator na taj način želi da pomogne budući rad ekipe, na deonici Tise od državne granice do Titela. Pored toga što je spasilačka ekipa svaki put učestvovala u pronalaženju udavljenih osoba, na području reke kod Kanjiže, pretprošle godine je i očistila deo priobalja ispod grada. Prema njihovim rečima, deo reke od senćanskog mosta do keja „Tiski cvet“ nađeno je najviše tvrdog otpada; u koritu je bilo motora i bicikala na pretek. Njihov oronuli vojni spasilački čamac je prošle godine zamenjen za specijalni plastični čamac, koji sa sigurnošću može prevoziti šest osoba, čak i ako je do vrha pun vode. Sa ovim vodenim saobraćanjim sredstvom, i sa ovim dobijenim motorom, u stanju su da nadgledaju celu dužinu Tise u državi.
- Naša lokalna samouprava je ovaj motor za čamac, u vrednosti od više od 800.000 dinara, kupila od sredstava dobijenih na jednom međunarodnom konkursu. Za sada ne moramo da računamo na poplave, ali se i ova situacija, na proleće, može promeniti. Proleće je tu za mesec dana, a nakon toga i serija letnjih manifestacija, koje se u značajnoj meri vezuju za Tisu. Mere predostrožnosti, koje se moraju preduzeti zbog ovih manifestacija, i sigurnost može garantovati samo spasilačka ekipa – izjavio je rukovodilac privrednog, finansijskog i razvojnog odeljenja lokalne samouprave Kanjiže, Robert Fejstamer.
- I ovoga puta želim da se zahvalim na velikodušnom poklonu lokalne samouprave Kanjiže. Ovaj motor će biti od velike koristi, u bliskoj budućnosti, i ekipi i ljudima koji žive i saobraćaju na Tisi. Sada možemo brže prolaziti rekom i bolje držati na oku obalu i ljude na njoj, bilo leti po visokim temperaturama ili za vreme bujanja vode – rekao je rukovodilac spasilačke ekipe, Nandor Baranji.