Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Prevoz do Lida – 200 dinara

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Minulog vikenda počeo je organizovani prevoz čamcima od Zemunskog keja do plaže Lido na Velikom ratnom ostrvu. Povratna karta košta 200 dinara, a za decu je besplatno.

Prvog dana nije baš bilo mnogo zainteresovanih. Iako je vodostaj znatno opao u odnosu na prethodni mesec, Dunav je još visok, ali i hladan tako da je kupanje na popularnoj plaži rizično. Ipak, ekipa koja već godinama prevozi goste velikim metalnim čamcima očekuje sve veću posetu, ali i zaradu sve do eventualnog postavljanja vojnog pontonskog mosta.

Prošle godine most je instaliran krajem juna i sve dok je bio u upotrebi, do sredine septembra, dunavski prevoznici nisu imali posla. A kada je reč o dugogodišnjoj ideji o izgradnji pešačkog mosta i preuređenju Lida u ugostiteljsko-turistički kompleks, ona će očigledno morati da sačeka neka bolja vremena. Oni „pravi” Zemunci i ljubitelji nedirnute prirode nikada i nisu podržavali takvu ideju, za razliku od mnogih izletnika i kupača.

Najveći protivnici pontonskog mosta su vlasnici čamaca usidrenih kod hotela „Jugoslavija” koji u slučaju postavljanja ćuprije moraju da obiđu čitavo ostrvo da bi došli do plaže. Uglavnom, uvek je neko nezadovoljan.

Izvor: www.politika.rs