Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

POBEDA ZEMUNACA Inspekcija seli brod-hotel sa Zemunskog keja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Nadležne službe najavile su da će se hotel na vodi, koji se pre nepunih mesec dana usidrio na Zemunskom keju iseliti odatle milom ili silom!

- Privremenu dozvolu nema nijedan plutajući objekat na beogradskom priobalju, pa ni ovaj. Sastavljena je opomena za njegovo uklanjanje sa Zemunskog keja, koja će im biti uručena danas ili sutra. Nakon toga, vlasnici imaju 72 sata da pomere svoje plovilo ili ćemo ga mi prinudno skloniti s tog mesta - ne ostavlja dilemu Zagorka Panić, gradska sekretarka za inspekcijske poslove.

Grupa Zemunaca pokrenula je nedavno peticiju za iseljavanje „nezvanog gosta“ jer tvrde da im narušava pogled na reku i suprotnu obalu Dunava, ali su skrenuli pažnju i da se kablovi za struju i vodu s broda prostiru preko šetališta, parka i ulica, sve do obližnjeg hotela. Bila je to kap koja je prelila čašu.

- Krenuo sam tragom kablova i creva. Priključak za vodu je u obliku jednog običnog, tankog kuhinjskog creva za čitav brod od 90 metara. Jedan kabl ubačen je kroz prozor obližnjeg hotela, dok drugi, za struju, prolazi kroz rupu u fasadi istog objekta - kaže jedan od boraca za autentični Zemun, koji je sve to dokumentovao i fotografijama.

Minulog vikenda, na stotine Zemunaca svih generacija koji svoje slobodno vreme vole da provode pored reke organizovalo se i krenulo u skupljanje potpisa, ali i raspitujući se da li vlasnici brod-hotela imaju sve neophodne dozvole.

Iako su ih vlasnici uveravali da su svi papiri „u redu“, u Sekretarijatu za inspekcijske poslove tvrde suprotno i da će „bela lađa“ morati definitivno da se skloni sa Zemunskog keja.

Brod- hotel selili čak pet puta
Brod-hotel na vodi prvobitno je bio postavljen na obali savskog šetališta, pa je godinu dana kasnije premešten u Luku Beograd zbog rekonstrukcije Savskog keja. Usledila je zatim selidba na Dorćol, u neposrednu blizinu Kule Nebojše, pa na novobeogradsku obalu Dunava kod zgrade SIV-a. Ipak, vlasnici su ubrzo počeli s traženjem nove lokacije i odabrali Zemun. Šta je sledeće?

Izvor: www.blic.rs