Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Подводно кошење пре купања

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

БЕЛА ЦРКВА: Много падавина овог пролећа ометало је раднике ЈП „Белоцркванска језера“ у припреми за купалишну сезону на најатрактивнијој туристичкој дестинацији у Банату.

Специјалном амфибијом коси се подводна вегетација, трава и трска. Очекује се, ако време послужи, да радови буду завршени за десетак дана.

Бујна вегетација доприноси квалитету језерске воде, али она мора бити потпуно уклоњена да би купање било безбедно и пријатно. Овај посао не би било могуће обавити без машине која је пре две године купљена средствима из општинске касе.

- Велико је интересовање за набавку ове машине. Биле су нам колеге са Палићког језера, из Босне и Херцеговине и Хрватске. Услед климатских промена сви имамо исти проблем који без овакве машине не бисмо могли да решимо - рекао је директор ЈП „Белоцркванска језера“ Сава Стефанов, а преноси портал Е-Вршац.

Амфибијом су осим кошења, истарупиране обале језера, ради се на чишћењу приобаља и викенд насеља, а током пролећа посађено је још 100 садница четинарског и 200 садница украсног листопадног дрвећа.

Izvor: www.dnevnik.rs