Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Som i šaran „brkati“ rivali

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Vodostaji gotovo svih reka su u opadanju, osim što je Dunav do Novog Sada u porastu, baš kao i Drina duž čitavog toka. Međutim, sva bela riba lepo radi (naročito na razlivima) dok su som, smuđ i šaran ovih dana u promenljivom raspoloženju (zbog oscilacije vodostaja), a takav im je odnos i prema hrani. Dakle, pred vama je još jedan vikend koji obećava solidan ulov i još bolju razonodu. Bistro!

 

U okolini Subotice, na kanalu kod Hajdukova, lovi se sva bela riba na crvića i hlebnu ružu. I na Krivaji kod Žednika love belu ribu, dok se na kedera lovila štuka i smuđ. Štuku love i na Kelebijskom jezeru, a lovi se i babuška. Somborski ribolovci na DTD kanalu na snop glista ili kedera, love soma... Na Kupusinačkom ritu na kukuruz šećerac ili noklu lovi se krupna babuška, koja solidno radi i na Starom bačkom kanalu, dok se na okolnim dunavskim terenima na tvistere jarkih boja i voblere hvatao smuđ.

I u okolini Novog Sada love smuđa na belo kedere (muvanjem ili klasičnom dubinskom metodom). Bela riba radi i na Dunavu, na terenima kod Beške, a nedaleko ispod ulaza u Gardinovački dunavac, na tvistere i šedove (žute ili zelene), dobijao se smuđ, dok se na manje srednjeroneće voblere zaletao bucov, a na kukuruz ili noklu, šaran. I na Karlovačkim vinogradima se lovio som, dok je na tvistere ili šedove lovljen smuđ, a na glistu i crviće bodorka, babuška i deverika. I u okolini Čortanovca, na varalice je lovljena štuka i sitniji bucov, a lepo jede i bela riba. Kod Slankamena i Krčedina pecaju smuđa i bucova, a u kasnim večernjim satima dobijao se i som, kao i šaran koji je bolje radio ujutro, nego u toku dana. Na Koviljskom šlajzu radi babuška na glistu ili šećerac, dok su u lovu soma i sitnog smuđa na Dunavu kod Golupca odlično prolazili varaličari.

Na Savi se, nizvodno od ostružničkog mosta, lovio sporadično smuđ i bucov, a dobijali su ga na sitnije voblere ili tvistere. Slično je bilo i na terenima kod Progara i Boljevaca, dok se na Brzavi kod Vršca lovila kečiga, bodorka i krupatica. Na Neri odlično radi smuđ, šaran i bela riba, dok se som javljao povremeno.

Inače, na Tamišu, u okolini Zrenjanina, kao i na Tisi u okolini Titela, osim bele ribe, lepo se pecao sitniji smuđ i bucov, a sve bolje radi i šaran. I kod Opova, Sefkerina, Jabuke i Pančeva lovi se bela riba i štuka, ali i šaran i muvanjem - smuđ. I na kanalima Pančevačkog rita, kao i na Dudinom dunavcu, te Ivanovu, Pločici i spletu kanala kod Banatskog Brestovca, lovila se štuka na kedera, ali i bela riba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.naslovi.net