Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Italijanski Titanik

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Najmanje šest osoba poginulo, a više od 4.000 evakuisano kada se kruzer Kosta Konkordija nasukao kod ostrva Đilio.

 

Putnici skakali sa palube u more, bilo je panike, "sve je ličilo na scenu iz Titanika".

Krstarenje Mediteranom umalo se nije pretvorilo u novu pomorsku katastrofu, kada je posada italijanskog kruzera Kosta Konkordija i pored silnih navigacionih uređaja uspela da nasuka brod sa oko 4.200 putnika i članova posade. Tom prilikom poginulo je šest ljudi.

 

Oko 3.200 putnika i 1.023 člana posade broda Kosta Konkordija, dugog 290 metara, evakuisani su čamcima za spasavanje, helikopterima i drugim brodovima koji su se zatekli u tom području, navedeno je u saopštenju Straže.

Brod je udario u dno kod ostrva Đilio, a putnicima je naređeno da napuste Kostu Konkordiju pošto je voda počela da prodire u trup, a čitav se brod opasno nagnuo.

La republika iz Firence piše da su dve osobe, uključujući sedamdesetogodišnjaka umrle tokom akcije spasavanja. 

Putnicima za paniku nije trebalo mnogo pa su, prema priči svedoka, mnogi poskakali u more sa palube, dok su ostali sačekali da se spuste čaamci za spasavanje i potpuno suvi stignu do nekoliko stotina metara udaljenog mesta.

"Večerali smo kada se čuo snažan udarac i nestalo je struje... Rekli su nam da je izbio problem sa snabdevanjem strujom, ali smo odmah znali da to neme veze sa istinom. Sve je jako, jako ličilo na scenu iz Titanika", rekao je jedan od putnika.

 

Izvor: www.rts.rs