Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Veseli spust niz Drinu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U nedelju tradicionalna regata u saradnji Zvornika, Loznice i Malog Zvornika. Očekuje se 250 plovila, sa oko 2.000 učesnika, trasa dugačka 20 kilometara. ZVORNIK/MALI ZVORNIK - Tradicionalna Drinska regata, održava se treći put u zajedničkoj organizaciji opština Zvornik, Loznica i Mali Zvornik. Za učesnike iz Malog Zvornika i Loznice start je sa plaže u Malom Zvorniku, a cilj na Žićinoj plaži u Banji Koviljači, dok je za one iz Zvornika i ostalih gradova Republike Srpske polazak na plaži kod mosta, a cilj na plaži Debela međa u Donjem Šepku.

- Prethodnih godina regatu smo održavali pod nazivom „Zvornička regata“, a od pre tri godine, otkako je organizujemo sa opštinama Loznica i Mali Zvornik nazvali smo je „Drinska regata“, što daje dodatnu aromu ovoj manifestaciji, koja se održava u okviru „Zvorničkog leta“. Plovidba će biti duga 20 kilometara, uz obezbeđen ručak na cilju i prigodan umetnički program - rekao je Bojan Ivanović, organizator ispred opštine Zvornik.

Dejan Stalević, član Gradskog veća Loznice, izrazio je zadovoljstvo najavom velikog broja učesnika.

- Parola pod nazivom „Drina je samo jedna“ pokazujemo koliki je značaj ove reke za nas. Ona ne razdvaja, već spaja jedan narod sa dve njene obale. Grad Loznica je učinio sve da regata protekne bezbedno, što znači da će biti angažovani ronioci i Hitna pomoć. Obećavamo lep provod i bezbednu plovidbu - rekao je Stalević.

Organizatori su najavili učešće oko 250 plovila sa oko 2.000 učesnika. Start je u 10, a cilj oko 15 časova.

Izvor: www.novosti.rs