Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

"Paradajz ostrvo" na Adi Huji nova destinacija za uživanje

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograđani su dobili novo mesto za uživanje, rekreaciju i edukaciju. Zahvaljujuci Udruženju građana „Eko pokret Štediša" u maju je počelo uređenje „Paradajz ostrva", koje se nalazi prekoputa špica poluostrva Ada Huja, a koje je nastalo pre 25 godina.
Međutim, kako se nije vodilo računa o ostrvu, ono je zaraslo, a velika količina smeća plovila je pored ostrva. Udruženje građana „Eko pokret Štediša" došlo je na ideju da vrati ostrvu stari sjaj i krenulo se s radovima na uređenju.

Organizovan je Eko centar Ada Huja u okviru kojeg ce biti izgrađena i sojenica, a edukativni centar gde ce se održavati predavanja, prezentacije i eko škole već je dobio izgled, a napravljen od materijala koje je dobijeno sređivanjem ostrva.

Nedaleko odatle posetioci ce moći da se rekreiraju igrajući fudbal i odbojku na pesku, a klinci i klinceze zabavljaće se na spravama u igralištu za decu.

Od proleća će do „Paradajz ostrva" biti organizovan prevoz čamcem sa pristana u blizini ostrva.

Pomoć i podršku Udruženju građana „Eko pokret Štediša" dali su opština Palilula, Nacionalna služba za zapošljavanje i Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine.

 

Izvor: www.blic.rs