Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Zaplovio brod napravljen od gitare Džimija Hendriksa

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Još jedno kreativno dostignuće ugledalo je svetlost dana. Naime reč je o brodu napravljenom od delova gitare Džimija Hendriksa kao i od drugih komada drveta vezanih za poznate ličnosti.

Brod napravljen od 1.200 komada drveta, uključujući i delove gitare Mari Rose i Džimija Hendriksa, porinut je kao deo nacionalnog umetničkog projekta u čast obeležavanja Olimpijskih igara. 

Zamišljen kao "plutajući kolaž sećanja", brod je dizajniralo Englesko veće za umetnost kao deo Kulturne olimpijade London 2012. 

Umetnici koji stoje iza ove ideje, Gari Vinters i Greg Velan, su posetili više od 20 lokacija tražeći priloge za izgranju broda.
Pozvali su i građane da donesu komade drveta u brodogradilište Vest Saseks, gde je brod izgrađen. Jedini kriterijum je bio da komadi drveta koje donesu moraju da imaju neku priču iza sebe. 

"Ljudi iz svih sfera života i sa svih strana sveta su došli ovde kako bi bili deo ovog projekta. Svaki od priloga ima svoju priču i fotografisan je sa osobom koja ga je donela. To su neke lične stvari za koje su one emotivno vezane". 

"Nisam znao sa čime ću da radim. Pitao sam se od čega ću ga napraviti, a oni su mi doneli 1.200 komada drveta. Iz dizajnerskog ugla to je bilo veoma teško", rekao je Simon Rodžers glavni dizajner broda.

Izvor: www.smedia.rs