Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Poplave prete od Prijepolja do Loznice

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije upozorilo je večeras da je usled obilnih padavina proteklih dana u Crnoj Gori, kao i zbog padavina u Srbiji došlo je porasta vodostaja reka u slivu reke Save.

Stanovništvo ugroženog područja je obavešteno o opasnosti od poplava. Proglašene su redovne odbrane od poplava u svim ugroženim područjima, navodi se u saopštenju.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputio je u Prijepolje specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi iz Niša.

Aktivnostima na terenu koordiniraju pripadnici Sektora za vanredne situacije - zamenik načelnika Uprave za upravljanje rizikom i načelnik Odeljenja za kontrolu vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Nivo reke Save je u konstantnom porastu. Upozorenje hidroelektranama i opštinama duž toka reke Drine za podizanje pripravnosti u odbrani od poplava sačinilo je i prosledilo JVP "Srbijavode".

Prema poslednjim informacijama do izlivanja reka došlo je samo u priobalnim nebranjenim delovima što je prouzrokovalo plavljenje poljoprivrednog zemljišta i to za sada ne ugrožava naselja.

Ugrožene su opštine Prijepolje, Užice, Šabac, Loznica, Bogatić i Koceljeva.

U Prijepolju je, u cilju realizacije preventivnih mera zaštite od poplava, Odeljenje za vanredne situacije organizovalo tri ekipe koje su od ranih jutarnjih časova izvršile obilazak ugroženih područja.

U opštini Koceljeva je došlo do plavljenja puta na pravcu Koceljeva - Crniljevo. On je poplavljen na dva mesta, zbog čega je saobraćaj otežan i odvija se jednom trakom.

U mestu Goločelo poplavljen je put prema školi, usled čega za đake ovog mesta danas nije bilo nastave.

Trenutno je najugroženija opština Ljubovija i objekti koji se nalaze na obali reke Drine. U cilju odbrane od poplava stanovništvo je obavešteno o mogućim opasnostima i upozoreno da preduzme neophodne mere na uklanjanju i obezbeđivanju imovine.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije vrše konstantno nadgledanje terena, kaže se u saopštenju.

 

Izvor: www.rtv.rs