Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Turizam i trgovina teku niz Dunav

U Jugoistočnoj Evropi Dunav povezuje istoriju i trgovinu. Njegove mirne vode privlače turiste, a poslovi poduhvati vezani za tu reku sve su brojniji.

 

Read more: Turizam i trgovina teku niz Dunav

„Žeželj" tek dogodine

Pripremni radovi za izgradnju Žeželjevog mosta u Novom Sadu, u vrednosti od 45 miliona evra, verovatno će početi sledeće godine, najavljeno je na brifingu za medije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji.

Read more: „Žeželj" tek dogodine

Pomor ribe usled niskog vodostaja

SREMSKA MITROVICA -

Uzrok uginuća velike količine ribe u kanalu Jarčina kod  sremskomitrovačkog sela Jarak najverovatnije je nedostatak kiseonika u vodi usled niskog vodostaja izjavio je za televiziju Vojvodine Dobrivoje Mijajlović pokrainski inspektor za ribarstvo.

Read more: Pomor ribe usled niskog vodostaja

Ponton do Lida sklonjen, kraj sezone kupanja

Sezona kupanja na Lidu završena je danas, rasklapanjem pontonskog mosta koji Zemunski kej spaja sa Velikim ratnim ostrvom. Od početka letnje sezone kupanja 26. juna, Lido je zabeležilo rekordnu posetu od čak 750.000 ljudi, a srećom, kao i prošle godine nije bilo nijednog slučaja utapanja, ističe član veća opštine Zemun Milosav Stamenov.

Read more: Ponton do Lida sklonjen, kraj sezone kupanja

Pecanje ribolovcima skuplje nego ribolovkama

Nije sve jedno da li ste muško ili žensko, a želite da pecate na vodama Srbije. Dozvola za ribolovce za 2012. godinu staje 4.600, a za "ribolovke" 2.300 dinara.

Read more: Pecanje ribolovcima skuplje nego ribolovkama